İncesu'da Delinin Biri / Kayseri Fıkraları


İncesu İlçesinde tarihi Karamustafa Paşa Camii vardır. Adına halk merkez cami de derler.Yine İlçede yaşayan kafadan biraz noksan biri ilçeye gelip giden tüm memurların listesini tutar onlardan her ay başı üç beş kuruş alır. Vermeyen çıkarsa ya camını kırar yada yolda çevirir kızar. Söz konusu caminin imamından da aylık para ister. İmam bir verir iki verir üç verir. Sonuçta kızar vermiyorum Lan der..Bir gün hoca ezan okumaya çıkınca minareye bizim kafası tatlı dediğimiz deli de çıkar. Hocayı korkutur. -Bak bana para vermezsen seni minareden aşağıya atarım der. Bu birkaç defa tekerrür eder.Karşıda berberlik yapan biri bu işe bir çözüm bulur. Bir kaç kişiyi öğütler. deliyi minareye çıkarın der. Ezan vakti yaklaştığında bizimki minareye çıkar hocayı beklemeye başlar. Bu arada berber aşağıdan seslenir.
 -Ey! Mustafa... Bak minareyi testereyle keseceğim eğer inmezsen sen de düşeceksin haberin olsun diye bağırır. Testereyi de geriden gösterir.Gider minareyi kesmeye. Önceden öğretilen iki üç kişi başlar bağırmaya.
 -Aman Mustafa çabuk in düşeceksin ve öleceksin diye.
Mustafa bu sesleri duyunca apar topar iner aşağıya. Oradakiler Mustafa'ya. -Aman!.. Bir daha minareye çıkma ki bu berber deli, seni düşürüp öldürecek diye söylerler ve tembihlerler. Mustafa bir daha minareye çıkamaz, imam da böylece kurtulur.
.Mehmet SARI Arşivinden.

Yorumlar