577.HAKEMLERİ GÖRME

Kayseri Spor  Kulübü Başkanı Üveyiz Molu döneminin ilk maçı... O da nesi... Mağlubiyet. Hem de üç sıfır!... Erken gelen bu hezimet stadyumda bir şok dalgasının esmesine sebep olur. Ancak perde arkasında sevimli olaylar vardır.. 
Maçtan sonra, Başkan hakemlerin peşinden soyunma odasına gelir. Gayet pişkin, ama tatlı dili güleryüzlü, lâf kendisinden  çıkmıyormuş gibi saf saf ricâ eder. 
-Hakem abi!.. Şu golleri bizim takıma yazsanız... 
Meslek hayatlarında asla duymadıkları, görmedikleri, yaşamadıkları bir daha da asla ve kat’ a yaşayıp duyamayacakları  bu “ahlâksız teklif” karşısında  şaşkın şaşkın bakışan hakem triosu, “lâhavle” der demesine de, bizimki ısrar eder: 
-Ne olur ki abi!?... 
Bu  olay üzerine  hakemler Ankara da Futbol Federasyonu’ na giderler hâliyle . Raporlarını verirler, sonra gayri resmi olarak olayı anlatırlar. Kayseri Spor’a bir manyak başkan olmuş, bize şöyle şöyle dedi diye... Federasyonda başkan dahil 
Duymayan kalmamış...Aylar sonra Futbol Federasyonu başkanı ve mâiyeti, Anadolu futbolunun sorunlarını incelemek üzere geziye çıkar, Kayseri’yi de teşrif  buyururlar.Ziyafet verilir, yenilir, içilir. Federasyon Başkanı çakırkeyif bir halde  canı Üveyiz Molu ile gırgır geçmek ister: 
-Eee!.. Anlat bakalım Üveyiz Bey, bizim hakemlere nasıl teklif ettin golleri size yazmasını..   
Bunun üzerine Üveyiz Molu güler, âleni olarak Federasyon Başkanının ağzına lafı tıkayıverir: 
-O zamanlar daha acemiydik başkanım. Artık sizin hakemleri maçtan sonra değil, maçtan önce görüyorum!... 
(Ahmet KAPLAN) 
Erciyes’in Eteğinden Geçenler, Kayseri Ticaret Odası Yayınları:28, Ocak 2000, Kayseri Sayfa:87 

Yorumlar